Калганівка - смачна і корисна настоянка.
КАЛГАНІВКА - СМАЧНА І КОРИСНА НАСТОЯНКА
Наші пращури використовували корінь калгану для лікування захворювань шлунка, печінки та підвищення імунітету. Старші люди кажуть, що ще він позитивно впливає на чоловічу силу. Ми ж знайдемо цій корисній рослині ще одне застосування - зробимо настоянку калгану на горілці в домашніх умовах. У народі цей напій називають калганівкою. Завдяки простому рецепту та відмінному смаку настоянка дуже цінується серед любителів домашнього спиртного.
Складові:
- горілка (самогон) – 0,5 літри;
- сушений корінь калгану – 1,5 чайні ложки;
- сушений корінь солодки – 1 чайна ложка;
- кавові зерна – 5 штук.
Корінь солодки пом'якшує смак настоянки, а кавові зерна позитивно впливають на запах і колір калганівки. Солодку та кавові зерна можна не додавати, але тоді смак виходить дуже різким, що подобається не всім. Сушене коріння калгану (перстачу прямостоячого) і солодки продаються в аптеках.
Рецепт калганівки.
- У скляну ємність додати калган, солодку та зерна кави.
- Залити горілкою.
- Щільно закрити ємність кришкою, струсити та поставити на 3 тижні у тепле темне місце. Під час настоювання рекомендуємо щодня струшувати калганівку, тоді вона набуде рівномірного насиченого відтінку.
- Процідити готову настоянкуку через марлю, перелити у пляшку з темним склом та щільно закрити пробкою. Зберігати у холодильнику чи підвалі.
В результаті у вас вийде настоянка гарного коньячного кольору з вираженим запахом калгану та нотками кави. Смак м'який з невеликим дубильним відтінком, п'ється калганівка дуже легко і в розумних кількостях не викликає похмілля.
Читайте також: Не відрізнити від елітного: рецепт домашнього коньяку від народних умільців
Немає коментарів:
Дописати коментар