Домашня настоянка із яблук
Зробити настоянку з яблук в домашніх умовах простіше, ніж може здатися. При цьому виходить один з найдешевших і смачних саморобних алкогольних напоїв. Ми розглянемо два правильних рецепта, які неодноразово випробуваних на практиці. Весь процес займе не більше 20-ти хвилин.
НАСТОЯНКА ІЗ ЯБЛУК
Для приготування домашньої яблучної настоянки бажано брати тверді яблука пізніх сортів, бажано щоб вони були якомога ароматніші. Але це не означає, що літні яблука непридатні, просто вони не такі запашні.
Яблука можна настоювати на якісній горілці, добре очищеному самогоні, розбавленому спирті (70-40 градусів) і коньяку.
Рецепт настоянки з яблук:
Інгредієнти:- яблука - 1,5 кг;
- горілка (самогон, коньяк) - 1 літр;
- вода - 500 мл;
- цукор - 300 грам.
Приготування:
- Стиглі помиті яблука разом із шкіркою нарізати дрібними шматочками (чим менші, тим краще), видаляючи серцевину, кісточки і підгнилі частини.
- Скласти скибочки в банку і залити горілкою (самогоном, коньяком, спиртом). Алкоголь повинен на 1-2 см покривати шар яблук. М'якоть починає моментально вбирати рідину, тому через 15-20 хвилин може знадобитися знову додати трохи спиртного.
- Закрити банку кришкою і поставити на 7-14 днів в тепле темне місце.
- Злити горілку на яблуках через марлю в окрему ємність. Шматочки нам більше не потрібні, але викидати їх шкода, тому що вони ввібрали в себе частину алкогольної основи. Щоб просочені скибочки не пропали дарма, раджу додати їх в брагу з яблук.
- Зварити цукровий сироп. Для цього потрібно розчинити цукор у воді, довести до кипіння і варити на невеликому вогні 3-5 хвилин, знімаючи білу піну. Потім охолодити до кімнатної температури.
- Змішати сироп з горілкою на яблуках, настояти 2-3 години і профільтрувати через вату.
- Розлити в пляшки для зберігання, щільно закрити кришками.
- Виходить смачна яблучна настоянка міцністю 15-20 градусів з приємним натуральним запахом. У прохолодному темному місці вона може зберігатися більше року.
Міцна яблучна настоянка.
Цей рецепт більше сподобається чоловікам, яким не подобаються солодкі спиртні напої.
Інгредієнти:
- яблука - 1 кг;
- горілка (самогон) - 1 літр;
- кориця - пів палички;
- ванілін - 2-3 грами.
Технологія приготування:
- Очистити яблука від зіпсованих частин, серцевини і кісточок. Нарізати їх кусками середніх розмірів.
- Скласти куски в банку, додати корицю і ванілін, залити горілкою.
- Закрити банку кришкою і поставити на 7-10 днів в тепле темне місце.
- Злити яблучний настій через марлю. При бажанні яблука можна повторно залити спиртним і залишити на 10-12 днів. Вийде ще одна порція настоянки.
- Розлити яблучну настоянку в пляшки для зберігання. У темному прохолодному приміщенні вона практично не псується.
- Виходить досить міцна (більше 30 градусів) настоянка з нотками яблук і кориці, яка легко п'ється
Рекомендуємо: Смачна настоянка із ожини в домашніх умовах
Немає коментарів:
Дописати коментар