Рецепт настоянки із Калини
ДОМАШНЯ КАЛИНОВА НАСТОЯНКА.
Правильно зроблену настоянку на калині можна пити не тільки заради задоволення. У помірних кількостях напій допомагає при гіпертонії, безсонні і чистить судини. Рецепт простий, для приготування потрібно лише зібрати ягоди в правильний час і залити міцним алкоголем.
Домашня горілка на калині підвищує апетит, а терпкий смак і легка гірчинка знайшли своїх шанувальників.
Інгредієнти:
- горілка (самогон, спирт) - 0,5 літра;
- ягоди калини - 0,5 кг;
- цукор (мед) - до смаку.
Для калинової настоянки ягоди краще збирати відразу після перших морозів, в цей час плоди стають солодкуватими і втрачають неприємний, гіркий присмак.
Альтернативний варіант - помістити ягоди на 2-3 години в морозильну камеру.
Рецепт горілки на калині.
- Калину зняти з грон, перебрати, видалити зіпсовані і нестиглі плоди. Вибрані ягоди помити і дати стекти воді.
- Пересипати калину в банку (пляшку).
- Додати горілку (спирт) так, щоб алкогольна основа покрила шар ягід мінімум на 2-3 см.
- Щільно закрити пробкою або кришкою. Залишити на добу.
- Долити спиртне і щільно закрити.
- Настоювати горілку на калині 30 днів в темному приміщенні при кімнатній температурі. Раз в 5 днів збовтувати.
- Профільтрувати напій через марлю, ягоди добре віджати (більше не потрібні). За бажанням додати мед або цукор (на смак). Перемішати до повного розчинення підсолоджувача.
- Розлити в пляшки для зберігання і герметично закритими та подалі від прямих сонячних променів термін придатності домашньої настоянки з калини до 3-х років. міцність 32-34 градуси. При появі осаду або каламутності профільтрувати через вату.
У лікувальних цілях можна робити концентровану настойку, додаючи більше ягід калини, але тоді у напою з'явиться сильний гіркий присмак і різкий запах. Для профілактики захворювань приймати максимум 50 мл в день.
Читайте також :👉 Простий рецепт хріновухи на самогоні, горілці та спирті👻
Немає коментарів:
Дописати коментар