Настоянка зі слив з кісточками
Зробити настоянку на сливах можна з будь-яких сортів (жовтих, червоних або синіх), головне щоб самі плоди були стиглими. Перед приготуванням сливи потрібно перебрати, видаливши нестиглі, зіпсовані і підгнилі.
Для алкогольної основи раджу використовувати горілку, дешевий коньяк, самогон подвійної перегонки або розбавлений спирт (40-45 градусів). Дуже міцний спирт погано вбирає фруктову сировину, в результаті настоянка виходить не такою смачною.
Не солодка настоянка зі слив з кісточками.
Найпростіший рецепт настоянки, в якому немає зайвих інгредієнтів. Відмінний напій на всі випадки життя. Подобається як чоловікам, так і жінкам.
Складові:
• ягоди сливи - 1 кг;
• горілка (розведений спирт, самогон) - 2 літри.
Приготування:
1. Сливи очистити від листя, плодоніжок і добре помити. Не раджу надрізати м'якоть або видаляти кісточки, оскільки настоянка вийде каламутною, а її смак не покращиться.
2. Засипати плоди в банку, залити горілкою. Шар горілки повинен покрити сливи на 2-3 см.
3. Банку щільно закрити кришкою і поставити на 40-45 днів в темне тепле місце (16-25 ° C).
4. Готову сливову настоянку профільтрувати через марлю, розлити по пляшках і герметично закрити пробками.
Настояні на спирту сливи можна використовувати для приготування інших страв або як оригінальну закуску
Читайте також Смачний рецепт домашньої настоянки із ожини
Читайте також Смачний рецепт домашньої настоянки із ожини
Настоянка зі слив з кісточками
Reviewed by Admin
on
12:33
Rating:
Немає коментарів:
Дописати коментар