Домашній коньяк із чорносливу
ДОМАШНІЙ КОНЬЯК З ЧОРНОСЛИВУ.
Імітація коньячного смаку шляхом настоювання міцної алкогольної основи на чорносливі з додаванням прянощів. Виходить м'який напій схожий на вірменські коньяки.
На приготування в домашніх умовах піде 10-12 днів. Будуть потрібні тільки найпростіші інгредієнти.
Для саморобного коньяку підійде домашній або купований чорнослив. Краще не використовувати занадто чорні (обробляються гліцерином для тривалого зберігання) і світло-коричневі (перед сушінням ошпарюють окропом) плоди, вони не такі ароматні. Алкогольною основою може бути горілка, добре очищений самогон (інакше в готовій коньячній настоянці залишиться неприємний запах) або розбавлений до 40-45% етиловий спирт.
Складові:
• горілка (самогон, спирт) - 0,5 літра;
• чорнослив з кісточкою - 5 штук;
• цукор - 1 чайна ложка;
• запашний чорний перець - 3 горошини;
• гвоздика - 1 бутон;
• ванілін - на кінчику ножа.
Спеції додають настоянці цікаві нотки аромату, але можна обійтися і без них. Цукор пом'якшує смак, теж необов'язковий.
Рецепт коньяку з чорносливу:
1. Перець і гвоздику розчавити качалкою або ручкою ножа.
2. Покласти попередньо вимитий в теплій воді чорнослив, гвоздику і перець в ємність для настоювання, наприклад, літрову банку.
3. Влити горілку. Додати цукор і ванілін. Перемішати.
4. Щільно закрити банку кришкою, поставити в темне місце з кімнатною температурою. Раз в 2-3 дня інтенсивно струшувати.
5. Через 8-10 днів процідити напій через марлю, потім відфільтрувати через шар вати, щоб прибрати муть.
6. Розлити готовий домашній коньяк з чорносливу в пляшки для зберігання, герметично закрити. Перед вживанням бажано витримати напій 2-3 дня в темному місці для стабілізації смаку.
Термін придатності - до 5-ти років. Міцність - 36-38%
Домашній коньяк із чорносливу
Reviewed by Admin
on
15:37
Rating:
Немає коментарів:
Дописати коментар